Foundation

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 09:12

foundation als goede "fundering" voor je make-up

 

Foundation. Letterlijk vertaald betekent het “fundament”, “fundering”. De juiste fundering kiezen is ontzettend belangrijk voor een sterke opbouw. Zo is het ook bij make-up.

Maar hoe kies je de juiste fundering, of foundation?

Je hebt het wellicht al vaak gezien: mensen die een te donkere kleur gebruiken of die er teveel uitzien alsof ze een masker op hebben. Dat willen we dus niet.

De meeste merken hebben een heel scala aan kleuren. Foundations zijn verkrijgbaar in poeder of in vloeibare vorm. Mensen met een vette huid, kiezen best voor een poeder, terwijl je met een droge huid beter een vloeibare foundation kiest.

Begin steeds met een goede huidverzorging op een gereinigd gezicht en laat voldoende intrekken voor je aan de make-up begint.

Hoe je die het gemakkelijkst aanbrengt is persoonlijk. Experimenteer en zoek de manier die voor jou best werkt. Belangrijk is wel dat je niet teveel ineens aanbrengt op je kwast. Less is more! Het is gemakkelijker nog wat toe te voegen dan wat te moeten wegnemen.

Breng foundation aan op je kin, wangen en voorhoofd en veeg uit met een foundation brush naar de rest van je gezicht. Als je van boven naar beneden werkt, zul je zien dat de gezichtshaartjes wat minder zichtbaar zijn. Vergeet ook je oogleden niet en werk ook uit naar de hals.

Goed mengen met de huid voorkomt strepen en vlekken.

Als laatste, maar misschien wel belangrijkste: kies de juiste kleur. Liefst een kleur die helemaal gelijkt op je eigen huidskleur. In de praktijk is dit niet zo evident. Je kan ook verschillende kleuren mengen om zo dicht mogelijk je eigen huidskleur te benaderen. Foundation is bedoeld om je gezicht te egaliseren, niet om je een bruin kleurtje te bezorgen, dat doe je met Bronzer.

Bepaal je ondertoon. Passen gouden sieraden best bij jou, dan heb je een warme ondertoon, passen zilveren sieraden best bij jou, dan heb je een koele ondertoon. Passen beide? Dan heb je een neutrale ondertoon. Koele kleuren hebben een roze ondertoon, warme kleuren hebben een gele ondertoon. Deze laatste passen bijna iedereen, behalve als je een heel lichte teint hebt.

In de zomer heb je wellicht een kleurtje van de zon, pas dan ook je kleur foundation aan.

Een lichte, tot medium dekking volstaat voor een dagelijkse make-up. In plaats van meer foundation, gebruik je liever een concealer om vlekjes of oneffenheden te verdoezelen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.